Parchetul General a preluat dosarul preotului Cristian Pomohaci

Dosarul preotului Cristian Pomohaci, cercetat pentru racolare de minori în scopuri sexuale, a fost preluat de Parchetul General. Inițial, cazul era anchetat de procurorii mureșeni.

Preotul Cristian Pomohaci, din parohia Moșuni, județul Mureș, care este și cântăreț de muzică populară, a fost înregistrat în timp ce vorbește cu un adolescent căruia îi spune că este “prea sensibil”, că este “un bărbat frumos” şi îi propune să întreţină relaţii sexuale cu promisiunea că va fi plătit pentru asta.

Spre finalul înregistrării, cel care se presupune a fi preotul Pomohaci îi spune băiatului că între ei doi a fost, de la bun început, ”ceva special”, amintindu-i cum s-au întâlnit.

Ulterior, Poliția din Mureș a anunțat că a primit o sesizare în acest sens.

Preotul a fost chemat să dea explicații la Arhiepiscopia din Alba Iulia. Mai marii Bisericii au decis ca Pomohaci să nu mai slujească timp de 30 de zile. Este perioada de grație pe care a primit-o pentru a-și pregăti o apărare și pentru a demonta acuzaţiile care i se aduc.

Însă, dacă procurorii vor stabili că preotul este vinovat, riscă o pedeapsă cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS