Confidenţialitate

Parchetul General a deschis dosar penal după scandalul făcut de Diana Șoșoacă într-un centru de vaccinare

Parchetul General  a început urmărirea penală, deocamdată împotriva faptelor și nu a unei persoane, după scandalul din localitatea ieșeană Răchiteni. DSP Iași a depus plângere penală la Parchet, după ce senatoarea neaafiliată Diana Șoșoacă a blocat activitatea în centrul local de vaccinare.

Procurorii vor face ancheta după ce Poliția a intervenit la Răchiteni și după ce șeful DSP Iași, Vasile Cepoi, a depus plăngere penală.

Dat fiind că Diana Șoșoacă este senator, competența aparține Parchetului General. Miercuri, șeful DSP Iași, a explicat ce s-a întâmplat la Rachiteni, localitate aflată în zona roșie covid.

“Doamna senator Șoșoacă, însoțită de un grup de susținători, nu a permis oamenilor care doreau să se vaccineze să intre în centru. De aceea, în ziua respectivă nu a mai intrat nimeni în centru. Echipa de vaccinare s-a baricadat în centru pentru a nu intra doamna senator împreună cu adepții ei în centru de vaccinare fără mască. Am considerat că această acțiune este o încălcare a drepturilor la sănătatea cetățenilor și am făcu o plângere penală.” a spus șeful DSP Iași, Vasile Cepoi,.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Într-un  reportaj realizat de RFI România la Răchiteni, medicul de la centrul de vaccinare din comună a declarat că s-a temut pentru viața sa și a restului personalului medical și s-a plâns că polițiștii nu au intervenit.