Confidenţialitate

Parchetul General a cerut IGSU înregistrarea cu intervenţia pompierilor la incendiul din Colectiv

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anunţă, referitor la înregistrarea video din seara incendiului din clubul bucureștean Colectiv, apărută în spaţiul public, că procurorii nu au avut la dosarul cauzei respectivele imagini şi nici nu au avut cunoştinţă de existenţa acestora în cursul derulării anchetei penale.

Anchetatorii au cerut Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, joi, materialul video, urmând a fi valorificat în cadrul urmăririi penale în cauza aflată în prezent pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică.

Ziarul Libertatea a dat publicității o înregistrare de aproape 20 de minute, realizată în noaptea intervernţiei la incendiul din clubul ”Colectiv” de un subofiţer care a însoţit primul echipaj ISU Bucureşti Ilfov ajuns la locul dezastrului. Potrivit publicației, imaginile arată dezorganizare, haos, răniţii fiind căraţi de mâini şi de picioare sau pe paleţi.

Potrivit jurnaliștilor Libertatea, la un moment dat, cel care a coordonat la un moment dat operaţiunea, Orlando Şchiopu, poate fi auzit înjurând victimele.

Şeful IGSU a declarat că imaginile respetive nu au fost prezentate autorităţilor şi anchetatorilor pentru că nu au fost cerute ”în mod punctual”. Cristian Radu nu consideră că a greşit şi, pe cale de consecință, nu îşi va demisia.