Parapetele mediane smulse de o furtună pe autostrada Nădlac-Arad

Zeci de maşini şi TIR-uri au rămas blocate şi au fost trase pe dreapta, în noaptea de duminică către luni, pentru că au fost avariate pe autostrada Nădlac-Arad.

 

Cei mai mulţi şoferi sunt hotărâţi să acţioneze administratorii autostrăzii în judecată pentru daunele pe care le-au suferit. Până atunci însă, zeci de oameni care se pregăteau să iasă din ţară pentru a-şi petrece concediul în străinătate, se văd acum nevoiţi să facă un drum la un service auto.

 

 

O furtună  puternică a smuls cu tot cu şuruburi panourile antiorbire instalate pe parapeţii ce separă sensurile de mers, iar cum circulaţia nu a fost întreruptă, şoferii spun că nu au ştiut şi s-au văzut nevoiţi să facă slalom printre bucăţile de plastic, metal şi şuruburi împrăştiate pe autostradă.

Cei mai mulţi s-au trezit cu cauciurile tăiate şi au trebuit să tragă pe banda de urgenţă. Unul dintre şoferii care se pregătea să plece în concendiu, s-a trezit cu maşina distrusă şi a trebuit să plece tractat la service… doar la o evaluare exterioară rapidă a constatat că i-au fost avariate radiotorul, bara faţă, oranamentele bară, proiectoarele sau scutul.

Autostrada Nădlac-Arad, care leagă România de vestul Europei, a Fost deschisă circulaţiei pe 11 iulie şi a Fost recepţionată recent cu o garanţie de 4 ani.