Parada Militara de Ziua Nationala, fara aeronave

Preşedintele României, Traian Băsescu, a fost huiduit în momentul în care a ajuns în Piaţa Constituţiei, dar şi în momentul în care a salutat Garda de Onoare.

La paradă participă peste 2.700 de militari, cu 280 de mijloace tehnice, din MApN, MAI, SRI şi SPP, iar militarilor români li s-au adăugat şi detaşamente de militari din Franţa, Polonia, Republica Moldova, Turcia şi Statele Unite ale Americii.

Din cauza ninsorii și a vântului puternic, organizatorii au anulat survolul aeronavelor militare, deasupra Pieței Constituției. Planul inițial prevedea ca parada să fie deschisă cu un drapel purtat în zbor de un elicopter MI-17, aparținând Ministerului Afacerilor Interne.

Defilarea militarilor se desfășoară în prezențapreşedintelui în funcţie, Traian Băsescu şi a premierului Victor Ponta.

Şeful statului se află în tribuna oficială, la distanţă de premierul Victor Ponta, care este încadrat de vicepremierul Gabriel Oprea şi ministrul Apărării, Mircea Duşa. Preşedintele României a fost huiduit în momentul în care a ajuns în Piaţa Constituţiei, dar şi în momentul în care a primit Garda de Onoare.

Potrivit Mediafax, la paradă mai participă preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu, Şeful Statului Major al Armatei, Ştefan Dănilă, precum şi reprezentanţi ai Armatei, Jandarmeriei, şi ai Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti, parlamentari.

Faţă de anii trecuţi, parada militară organizată de Ziua Naţională se desfăşoară, anul acesta, în Piaţa Constituţiei, după ce Arcul de Triumf a intrat într-un proces de reabilitare şi reparaţii.