Confidenţialitate

Papa Francisc va vizita Grecia, țară majoritar ortodoxă, în perioada 4-6 decembrie | AUDIO

Papa Francisc este așteptat cu entusizam în Grecia, țară majoritar ortodoxă, între 4 și 6 decembrie.

Misiunea anunțată de Suveranul Pontif: să strângă legăturile cu ortodocșii. Va fi a doua vizită în Republica Elenă, însă prima a fost într-un alt context.

Papa Francisc va vizita Grecia în perioada 4-6 decembrie, după o călătorie de două zile în Cipru.

Greco-catolicii sunt aproape 50.000 la număr, dar străinii au crescut cifra la aproximativ 150.000, dintr-o populație totală de aproximativ 11 milioane, majoritar ortodoxă.

„Comunitatea catolică așteaptă această vizită într-o stare de sărbătoare. (…)Grecia și Cipru sunt o ușă de contact cu Ortodoxia”, a declarat pentru Reuters Theodoros Kontidis, Arhiepiscopul Catolic al Atenei.

Într-un mesaj video, Suveranul Pontif a spus: „Ca frate în credință, voi avea harul să fiu primit de tine și să te întâlnesc în numele Domnului păcii”.

Va fi a doua călătorie în Grecia după cea din 2016. Se va întâlni cu Patriarhul Bartolomeu, șeful spiritual al celor 250 de milioane de creștini ortodocși din lume, și Ieronymos, Arhiepiscopul Bisericii Ortodoxe Elene, cu președintele și premierul Greciei.

Papa va vizita din nou un centru de primire a refugiaților din Lesbos, care s-a aflat în prima linie a unui aflux masiv de migranți în Europa în 2015.

Creștinismul s-a împărțit în bisericile romano-catolice și ortodoxe răsăritene în 1054, în ceea ce se numește Marea Schismă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Iorgu Ianuși

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Familia de belgieni care a ales să trăiască românește. Au dat viața din Bruxelles pentru cea de la sat și spun că nu regretă | AUDIO