Confidenţialitate

Papa Francisc merge la sanctuarul de la Fatima, la 100 de an de la apariția Fecioarei Maria

Papa Francisc merge vineri la sanctuarul de la Fatima, unde va celebra un secol de când Fecioara Maria li s-a arătat unor copii păstori. La ceremoniile sunt așteptați aproape un milion de pelerini.

 

Papa Francisc ajunge vineri după-amiază la Fatima. Spre seară va conduce procesiunea cu torțe, iar mâine dimineață va oficia marea liturghie. Tot mâine, suveranul pontif urmează să canonizeze doi dintre cei trei copii-păstori cărora li s-a arătat Fecioara Maria: pe  Francisco Marto şi sora lui, Jacinta.

Aproape un milion de pelerini sunt așteptați să participe la evenimente.

Cu o zi înainte, Papa Francisc a adresat un mesaj video poporului portughez: “Simt nevoia să fiți cu mine, simt nevoia uniunii voastre (fizice sau spirituale)”, a spus pontiful, precizând că ceea ce contează este participarea din toată inima, astfel încât să devină cu toții “o singură inimă și un singur suflet”.

Pe 13 mai 1917, trei copii se aflau cu oile la păscut în apropiere de Fatima. Ei ar fi văzut o lumină puternică, iar conturul acesteia ar fi fost al unei femei. După o lună, copiii au revenit în acelaşi loc, însoţiţi de mai mulţi oameni. Au îngenunchiat lângă un măslin şi au purtat o conversaţie cu ceva nevăzut. Biserica este de părere că Fecioara Maria le-a transmis un mesaj celor trei copii, aşa zisele trei secrete de la Fatima.