Papa Francisc, membru de onoare al Academiei Române

Papa Francisc a acceptat invitaţia de a fi membru de onoare al Academiei Române, în urma întâlnirii de miercuri, la Vatican, cu o delegaţie a forului de ştiinţă şi cultură din ţara noastră.

O delegaţie a Academiei Române, formată din şase persoane, se află în vizită oficială la Vatican în perioada 7-13 noiembrie.

În dimineaţa zilei de miercuri, delegaţia Academiei Române a fost primită de Papa Francisc în cabinetul Aulei Paolo VI.

Papa Francisc a acceptat să fie membru de onoare al Academiei Române, după ce invitaţia a fost înaintată de delegaţia oficială, anunţă Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti.

Suveranul Pontif a acceptat „din prietenie pentru România” înalta onoare oferită de Academia Română, însemnele academice urmând a fi trimise la Sfântul Scaun prin Nunţiatura Apostolică.

Cu această ocazie, delegaţia Academiei Române i-a dăruit, cu dedicaţie în limba latină, un exemplar al volumului „Vechiul Testament – Septuaginta“, ediţie critică integrală a primei versiuni complete a Vechiului Testament în limba română, operă a lui Nicolae Milescu Spătarul.

Papa Francisc este al doilea Suveran Pontif al Bisericii Catolice ales membru de onoare al Academiei Române, după Ioan Paul al II-lea, devenit membru de onoare al forului în anul 2001.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS