Papa Francisc își începe vizita apostolică în Columbia

Papa Francisc este așteptat, miercuri, la Bogota, capitala Columbiei, țară unde ajunge pentru prima dată de când a fost ales drept cap al Bisericii Catolice.

Înaintea călătoriei, Francisc I a transmis poporului columbian un mesaj.

‘Mă simt onorat să vizitez acest pământ bogat în istorie, cultură și credință (…) O țară de bărbați și femei care muncesc cu dârzenie pentru a face ca în aceste locuri să domnească armonia și fraternitatea (…) Voi veni ca pelerin al speranței și al păcii, pentru a celebra cu voi credința în Domnul nostru și pentru a învăța din caritatea și din perseverența în căutarea păcii și a armoniei”, spune pontiful. ‘A face primul pas ne încurajează să ieșim pentru a merge în întâmpinarea celuilalt, să dăm mâna celuilalt în semn de pace. Columbia caută pacea și face de mult timp eforturi pentru împlinirea acesteia. O pace stabilă, de durată, pentru a ne vedea unii pe alții ca frați și nu ca dușmani’, a adăugat liderul de la Vatican.

Săptămâna aceasta, guvernul columbian și ultimii luptători de gherilă au semnat un armistițiu.

În august anul trecut, autoritățile şi cel mai mare grup de rebeli din ţară, Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC) au convenit pacea după patru ani de negocieri.

Rebeliunea din ultima jumătate de secol a ucis peste un sfert de milion de persoane.

În mesajul său, papa a atras atenția și față de exploatarea ‘cu sălbăticie’ a mediului înconjurător.

Francisc devine al treilea pontif care vizitează Columbia, după Paul al VI-lea și Ioan Paul al II-lea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS