Papa Francisc, în vizită de două zile în Egipt

Papa Francisc speră că vizita sa în Egipt va contribui la aducerea păcii în această țară cu 90% din populație musulmană și în care au loc in ce tot mai multe atacuri ce vizează minoritatea creștină.

Înainte de a porni spre Cairo, papa Francisc a scris pe contul său de Twitter că merge în Egipt ca un pelerin al păcii. De altfel, în Cairo, au fost afișate bannere și panouri pe care apare imaginea suveranului pontif, alături de mesajul ”Un Papă al Păcii într-un Egipt al Păcii”, scris în arabă și engleză.

Vizita suveranului pontif are loc la 3 săptămâni după atentatele cu bombă care au vizat două biserici ale creștinilor copți, minoritate religioasă în Egipt. 46 de oameni au fost uciși, chiar în ziua de Florii, iar atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic.

Autoritățile egiptene au luat măsuri sporite de securitate: în apropiere de ambasada Vaticanului din Cairo a fost interzisă circulația pietonilor și toate mașinile au fost ridicate. Papa Francisc însă nu va folosi o mașină blindată, ci un vehicul acoperit obișnuit, pentru a fi mai aproape de oameni.

Papa Francisc se va întâlni cu președintele Egiptului,  Abdel-Fattah al-Sissi, cu patriarhul  Bisericii Ortodoxe Copte, dar și cu marele imam al moscheii Al Azhar din Cairo, șeicul Ahmad Muhammad al-Tayeb, înaltă autoritate sunită.

Sâmbătă, papa va oficia,  o slujbă, pe un stadion la periferia capitalei egiptene.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS