Papa Francisc i-a primit în audiență pe Donald Trump, precum și pe Melania și Ivanka

Aproximativ jumătate de oră, atât a durat întâlnirea privată dintre Donald Trump și Papa Francisc. Suveranul pontif l-a primit în audiență la Vatican pe liderul american, miercuri dimineață. Președintele SUA a declarat că este ”foarte onorat” să se întâlnească pentru prima oară cu Papa Francisc.

Donald Trump a venit împreună cu soția sa, Melania. Extrem de elegantă, îmbrăcată într-o rochie neagră, Prima Doamnă a Statelor Unite, care este catolică, a respectat protocolul de la Vatican – așa că peste părul strâns și-a pus un văl din dantelă neagră.

Cuplul prezidențial american a fost escortat de Garda Elvețiană de la Vatican către apartamentele pontificale. Apoi, președintele american a intrat singur în Sala del Tronetto, aflată lângă biblioteca privată, unde și-a strâns mâna cu Papa Francisc și a pozat pentru fotografi. Jurnaliștii DPA au comentat momentul, remarcând că în vreme ce Donald Trump a afișat un zâmbet larg, Papa Francisc a abordat o mină serioasă.

După aceea, cei doi s-au retras în biroul Papei, departe de camere, pentru a-şi continua conversaţia. Potrivit Associated Press, preşedintele SUA şi Suveranul pontif au făcut un schimb de cadouri: Papa argentinian i-a oferit liderului american exemplare ale celor trei documente importante cu învăţăturile sale, aşa cum procedează cu şefii de stat, în vreme ce Donald Trump i-a dăruit ”cărțile lui Martin Luther King”.

Întâlnirea privată vine după ce în trecut, Papa Francisc l-a criticat dur pe Donald Trump – pe atunci candidat la președinția SUA – pentru intenția de construi un zid la granița cu Mexicul, precum și pentru atitudinea față de imigranți.

Ulterior, Papa Francisc s-a întâlnit și cu Prima Doamnă Melania Trump, fiica cea mare a preşedintelui Ivanka şi alţi membri ai delegaţiei Statelor Unite, relatează The Associated Press. Prima Doamnă a zâmbit şi discutat cu Papa argentinian, după ce au dat călduros mâna.

După întâlnire, cuplul prezidențial a vizitat Capela Sixtină.

Urmează o întrevedere cu președintele Italiei, Sergio Mattarella și cu premierul Paolo Gentiloni.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS