Confidenţialitate

Papa Francisc condamnă atacurile din Sri Lanka, comise de Paştele catolic

Papa Francisc a condamnat vehement atentatele comise duminică în Sri Lanka, exprimând, cu ocazia Paştelui catolic, solidaritate cu membrii comunităţii creştine din această ţară.

“Vreau să îmi exprim apropierea plină de iubire faţă de comunitatea creştină, vizată în timp ce se reunise pentru rugăciune, şi faţă de toate victimele acestor acte de violenţă pline de cruzime”, a declarat Suveranul Pontif, citat de agenţia Associated Press.

“Îi încredinţez Domnului pe toţi cei ucişi în mod tragic şi mă rog pentru toţi cei răniţi şi pentru toţi cei care suferă ca urmare a acestui eveniment dramatic”, a adăugat liderul de la Vatican.

În tradiţionalul mesaj Urbi et Orbi, Papa a vorbit despre speranța, lumina și tinerețea pe care o aduce Învierea. ”Hristos înviat să aducă lumină peste bezna conflictelor”, şi-a exprimat el speranţa.

Atacurile au vizat biserici şi hoteluri din Sri Lanka.

Bilanţul provozoriu se ridică la peste 200 de morţi, potrivit BBC. Alte peste 400 de persoane au fost rănite.

Preşedintele Klaus Iohannis condamnă în numele României atacurile din Sri Lanka și transmite, prin intermediul unui mesaj pe Twitter, condoleanțe rudelor victimelor.

“Condamn cu fermitate atacurile înfiorătoare la adresa oamenilor nevinovaţi din #Sri Lanka în duminica Paştelui [catolic – n.r]. Condoleanţe tuturor celor care au avut de suferit. Trebuie să apărăm libertatea religioasă şi credinţa”, a scris Klaus Iohannis.