Papa Francisc a numit un nou Arhiepiscop Romano-Catolic de Bucureşti

Sfântul Părinte Papa Francisc l-a numit pe Episcopul auxiliar al Diecezei de Iași, Mons. Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, și a acceptat renunțarea la oficiu a Înaltpreasfințitului Ioan Robu, care a împlinit vârsta canonică de 75 de ani.

Anunţul a fost publicat joi, 21 noiembrie 2019, de către Sfântul Scaun.

Din voința Papei Francisc, Mons. Ioan Robu rămâne la conducerea Arhidiecezei Romano-Catolice de București ca Administrator Apostolic, până la preluarea în posesie a Arhidiecezei de către noul Arhiepiscop Mitropolit numit de Suveranul Pontif.

Mons. Aurel Percă s-a născut la 15 august 1951 în Săbăoani (Neamţ), Dieceza de Iaşi.

A absolvit Institutul Teologic Romano-Catolic din Iaşi (ITRC Iași) în 1979, fiind hirotonit preot pentru Dieceza de Iaşi pe 29 iunie 1979, de către E. S. Mons. Jakab Antal.

A studiat la Roma, unde a obținut licența în teologie patristică, în 1983, la Institutul Pontifical Oriental şi în teologie morală, în 1985, la Academia Alfonsiană.

A fost preot vicar la Bacău, iar după studii a îndeplinit diferite funcții în cadrul Diecezei de Iași: Cancelar episcopal, profesor de teologie morală și patrologie la ITRC Iași, rector al Seminarului diecezan și, din 1994, Vicar General.

Din 29 septembrie 1999 este Episcop auxiliar pentru Dieceza de Iași, fiind consacrat pe 8 decembrie 1999 în noua Catedrală din Iași.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS