Confidenţialitate

Papa Francisc a mărturisit că și la Vatican sunt antivacciniști

Chiar și la Vatican sunt antivacciniști, a mărturisit Papa Francisc, la întoarcerea în Italia, după o vizită în Ungaria și Slovacia.

Suvernul pontif le-a spus jurnaliștilor că Vaticanul caută soluții pentru a-i ajuta pe cei care refuză să se vaccineze împotriva coronavirusului.

În avion, la întoarcerea din vizita efectuată în Ungaria și Slovacia, Papa Francisc le-a vorbit jurnaliștilor despre importanța vaccinării anti-COVID.

Suveranul Pontif a amintit că, în copilărie, toți am făcut vaccin împotriva rujeolei, poliomielitei și nu mai comentat nimeni.


“Chiar și în Colegiul Cardinalilor există niște antivacciniști și unul dintre aceștia, bietul om, este internat cu coronavirus. Ironia vieții”
, a declarat acesta.

Papa Francisc a precizat că la Vatican, toți sunt vaccinați cu excepția unui grup mic și încă analizează cum poate fi ajutat.
Suveranul Pontif consideră că oamenilor le e teamă că vaccinurile nu sunt testate suficient, de aceea e important ca specialiștii să vină cu clarificări și să le explice totul cu calm.

Foto/ Inquam Octav Ganea