Pandemia de coronavirus lovește în industria auto: Renault, Volkswagen și Fiat Chrysler opresc activitatea în unele fabrici

Pandemia de coronavirus lovește în industria auto: Volkswagen oprește producția începând de vineri, în fabricile din Germania și Europa, scrie Der Spiegel, citând o scrisoare oficială transmisă angajaților de reprezentanții companiei.

Cel mai mare producător de automobile din lume se așteaptă ca situația de criză generată de noul coronavirus să aibă consecințe semnificative, dupa ce VW a suspendat deja temporar producția în numeroase fabrici din China.

Germania are 17 decese, fiind a treia cea mai afectată țara europeană, după Italia și Spania, cu peste 7200 de cazuri de infectare, unul fiind angajat al  Volkswagen.

Renault a anunțat că oprește activitatea din Franța: e vorba de 12 fabrici cu 18.000 de salariați, iar pentru unitățile grupului din restul Europei va decide în funcție de situația din fiecare țară.

Din cauza coronavirusului și Fiat Chrysler închide temporar producţia de maşini în Europa, timp de  două săptămâni, pentru a-şi proteja personalul şi pentru a se adapta la o scădere a cererii.

Săptămâna trecută, producătorul auto de lux Ferrari a declarat că îşi închide cele două fabrici până pe 27 martie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS