Până vineri sunt anunțate ninsori însemnate cantitativ și intensificãri ale vântului

Meteorologii au emis, miercuri, noi avertizări meteo, cod portocaliu și cod galben. De astăzi intră în vigoare un cod portocaliu de ninsori, iar de joi două coduri portocaliu și galben.

 De joi, de la ora 15, în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumãtatea de sud a Moldovei şi zona Carpaţilor Meridionali şi de Curburã ninsorile vor fi în extindere dinspre sud-vest şi în intensificare, se va depune strat nou de zãpadã, local consistent, iar temporar vântul va avea intîensificãri în medie cu
45?55 km/h, astfel cã vor fi intervale de timp cu ninsoare viscolitã şi spulberatã.
În sudul şi în estul Dobrogei precipitaţiile vor fi mixte şi se va depune polei. Vremea se va menţine deosebit de rece pânã la sfârşitul sãptãmânii, cu precãdere în jumãtatea de sud-est, unde intensificãrile temporare ale vântului vor amplifica senzaţia de frig.

Este COD PORTOCALIU de joi, de la ora 23 și până vineri la ora 15, când meteorologii atenționează că este așteptată ninsoare abundentã cu depunerea unui strat de zãpadã consistent, temporar viscol şi vizibilitate scãzutã. În sudul Banatului şi al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei ninsorile vor fi abundente, iar vântul va avea intensificãri cu viteze de 50…60 km/h şi temporar 65…70 km/h, viscolind şi local troienind zãpada şi determinând diminuarea vizibilitãţii.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţionalã de Meteorologie anunță că va reactualiza avertizările meteo transmise miercuri.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS