Paltin Sturdza, retinut in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri

El este acuzat că ar fi beneficiarul celor peste 40.000 de hectare de pădure care ar fi fost retrocedate ilegal.

”Paltin Gheorghe Sturdza a fost reținut de procurorii DNA Brașov în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. El este acuzat că ar fi beneficiarul celor peste 40.000 de hectare de pădure care ar fi fost retrocedate ilegal.

El ar urma să fie dus la sediul instanţei supreme, unde va fi judecată propunerea de arestare preventivă.

În același dosar a fost reținut fiul lui Viorel Hrebenciuc, Andrei Hrebenciuc, fiind acuzat pentru constituirea unui grup infracțional organizat, complicitate la trafic de influență şi spălare de bani.

Anchetatorii susţin că Andrei Hrebenciuc ar fi determinat-o pe Carmen Elisabeta Drăgoi, administrator al SC Reşedinţa Vârstnicilor SRL, să încheie un contract cu Paltin Gheorghe Sturdza, prin care societatea a dobândit calitatea de promitent cumpărător, alături de Bengescu, pentru suprafața de 43.277 de hectare de teren forestier, dobândită prin decizia din 2012 a Tribunalului Covasna.

Preţul tranzacţiei a fost stabilit la 2.500 de euro pe hectar, acesta fiind de aproximativ trei ori mai mic decât valoarea de piaţă.

Potrivit anchetatorilor, toate persoanele implicate – Andrei Hrebenciuc, Viorel Hrebenciuc, Paltin Gheorghe Sturdza, Dan Costin Bengescu şi Ioan Adam – cunoșteau faptul că s-a stabilit un preț mult mai mic decât cel real, deoarece diferența de preț ce urma să fie obținută din vânzarea pădurii reprezenta folosul lui Hrebenciuc Viorel și al lui Bengescu Dan Costin în schimbul exercitării de influențe față de funcționarii cu atribuții privind punerea în executare a deciziei din 2012 a Tribunalului Covasna.

DNA a cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru arestarea preventivă a lui Viorel Hrebenciuc în două dosare. Amintim, Viorel Hrebenciuc a demisionat marţi din Parlament.