Confidenţialitate

Palatul Primăverii, fosta reședință a soților Ceaușescu, este rezervat pentru un fost președinte al României

O parte din Palatul Primăverii, fosta reședință a lui Nicolae Ceaușescu este rezervată cA locuință oficială pentru un fost președinte al României.

Numai că…nu se știe despre ce fost lider de stat este vorba, iar Guvernul și Regia Patrimoniului de Stat nu suflă o vorbă despre acest lucru – după cum remarcă Mediafax, Hotnews și cotidianul Adevărul.

Decizia a fost luată în ședința de miercuri de la Palatul Victoria.

 

Potrivit hotărârii adoptate de Guvernul condus în această perioadă de Gabriel Oprea, un spațiu din clădirea aflată pe Bulevardul Primăverii nr. 50 din Bucuresti va trece din domeniul privat al statului în domeniul public.

Acolo ar urma să fie reședința oficială a unui fost șef de stat: nu se știe deocamdată dacă spațiul este rezervat pentru Ion Iliescu, Emil Constantinescu sau Traian Băsescu sau pentru președinții care își vor încheia mandatele de acum înainte.

Potrivit cotidianului Adevărul, informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă, dar acesta insistă că nu cunoaște mai multe detalii.

Proiectul de hotărâre a fost inițiat de Regia Patrimoniului şi Protocolului de Stat – RA-PPS. Ciprian Ioana a încercat să-i contacteze pe reprezentanții RA-PPS, însă niciunul nu a fost de găsit.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Până în prezent, mai multe publicații de presă au solicitat la RA-PPS informații despre proiectul de hotărâre adoptat de Guvern.   Deocamdată, niciun răspuns.

Palatul Primăverii – în care soții Ceaușescu au locuit în ultimii 25 de ani din viață –          dispune de piscină, solar şi saună.

Elena Ceauşescu s-a ocupat personal de alegerea mobilierului: oglinzile au fost comandate tocmai din Italia, iar lămpile le-a ales din cristal de Murano.