Confidenţialitate

Palatul Parlamentului, printre clădirile lumii pe care vor fi proiectate animaţii 3D de conştientizare publică

 Un video care reuneşte animaţii 3D, realizate de 46 de artişti internaţionali, va fi proiectat vineri, simultan, pe faţadele unor clădiri din Bucureşti, Budapesta, Seattle şi Monterrey, anunță Primăria Capitalei.

În actualul context epidemic, momentul de la Palatul Parlamentului va fi transmis online, începând cu ora 22.00, pe pagina de Facebook a iMapp Bucharest.

Astfel, 46 de artişti internaţionali din domeniul audiovizual au fost invitaţi să creeze animaţii 3D cu o durată de 10 secunde, pornind de la acelaşi element – o inimă, “întărind, prin forţa creativă, mesajul campaniei de solidaritate” la nivel internaţional.

Proiectul de conştientizare publică One World. OneHeart a fost realizat pro bono de artiştii implicaţi şi este susţinut tehnic şi logistic de parteneri, fără costuri din bugetul Primăriei Capitalei sau al Creart.

“Sub deviza ‘One World. One Heart’, iMapp Bucharest – unul dintre cele mai importante concursuri de video mapping din lume (liantul unui circuit internaţional al artelor vizuale), organizat de Primăria Capitalei, prin Creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, a lansat o iniţiativă artistică prin care se aduce un mesaj de solidaritate şi speranţă la nivel mondial, în contextul internaţional actual al pandemiei de COVID – 19, care a generat distanţarea socială ca măsură necesară de prevenire”, se precizează în comunicat.

Tema “One World. OneHeart” este dublată de hashtag-urile #StayBrave reprezentând “un omagiu adus eroilor din linia întâi în lupta cu noul coronavirus”.