Palatul Cotroceni va fi luminat în culoarea mov, de Ziua Internaţională a Luptei împotriva Epilepsiei

De Ziua Internaţională a Luptei împotriva Epilepsiei, Palatul Cotroceni va fi luminat în culoarea mov, la ora 20.00. Această tulburare afectează 50 de milioane de persoane din toată lumea. La noi, 500.000 de români au acest diagnostic.

Anual, în toată lumea se înregistrează 2.400.000 de cazuri noi. În prezent, 50 de milioane de persoane suferă de epilepsie. Un studiu al de Asociaţiei psihologilor americani arata ca terapia prin muzică ar putea fi utilizată pentru a preveni crizele de epilepsie. „Sonata în D major de Mozart” este una dintre piesele care ii pot ajuta pe cei care sufera de aceasta tulburare.

În România, epilepsia afectează aproximativ 500.000 de persoane, conform Asociaţiei Pacienţilor cu Epilepsie. Această tulburare răspunde la tratament medicamentos în doar 70% din cazuri. Astfel, 3 din 10 pacienţi nu îşi pot controla afecţiunea, întrucât unele forme ale bolii sunt rezistente la tratament. Palatul Cotroceni va fi luminat în culoarea mov, duminică seară, de la ora 20.00.

”Lupta împotriva discriminării este responsabilitatea fiecăruia dintre noi”, transmite Administrația Prezidențială într-un comunicat.

Instituția se alătură, astfel, campaniei internaţionale de conştientizare şi sensibilizare asupra epilepsiei, intitulată „Purple Day for Epilepsy”. Epilepsia este o tulburare neurologică, ce apare, cel mai frecvent, fie la vârste foarte mici, fie foarte înaintate, iar în aproape 50% din cazuri cauzele afecţiunii nu sunt identificate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS