Scriitoarea Ileana Vulpescu, decorată cu „Steaua României” în grad de Cavaler

Marcând un moment extrem de rar în România, un scriitor a primit cea mai importantă distincție a statului, Ordinul Național „Steaua României” în grad de cavaler.

La ceremonia organizată în Sala Unirii a Palatului Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a decorat-o pe Ileana Vulpescu pentru întreaga activitate și clubul PEN România.

De asemenea, scriitoarea a fost declarată „cetățean de onoare al Bucureștiului”.

În vârstă de 85 de ani, Ileana Vulpescu este scriitoare de proză şi teatru. A devenit membră a Uniunii Scriitorilor din anul 1972. Cele mai cunoscute romane ale sale sunt „Arta conversației”, „Rămas bun casei părintești” și „Sărută pământul acesta”. Cărțile sale au fost traduse în mai multe state europene.

De asemenea, a avut o contribuție deosebită la realizarea „Dicționarului Limbii Române” și la „Dicționarul Explicativ al Limbii Române”.

Președintele Klaus Iohannis, în timpul ceremoniei din Sala Unirii a Palatului Cotroceni:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Decorat a fost și PEN CLUB România, cu „Meritul cultural” în grad de Cavaler. Din acest club fac parte aproximativ o sută descriitori români, între care Andrei Pleşu, Ana Blandiana, Gabriel Liiceanu, Horia­Roman Patapievici, Gabriela Adameşteanu și Nicolae Manolescu.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS