Palatul Cantacuzino va intra într-un amplu proces de consolidare

Palatul Cantacuzino din Bucureşti, care găzduieşte Muzeul Naţional ”George Enescu”, precum şi Casa memorială ”George Enescu” vor intra în curând într-un amplu proces de consolidare şi restaurare, a anunţat Ionuţ Vulpescu pe pagina de Facebook.

”În cadrul ultimei şedinţe de guvern au fost aprobaţi, printr-o Hotărâre, indicatorii tehnico-economici ai acestui obiectiv de investiţii. Aceste lucrări sunt extrem de necesare, cei peste 100 de ani de exploatare lăsându-şi amprenta”, a subliniat ministrul.

Palatul Cantacuzino va fi supus unui amplu proces de cercetare şi analizare, revizuire, restaurare şi refacere a tuturor componentelor şi detaliilor arhitecturale, de la soclul clădirii până la învelitoarea din tablă de zinc, inclusiv tâmplăria din lemn sau metal a uşilor şi ferestrelor, pardoselile şi tencuielile.

Lucrările de consolidare se vor executa fără afectarea faţadelor, a volumetriei spaţiale interioare cu decoraţia în stucatură şi a picturii murale, elemente ce constituie valoarea arhitecturală a monumentului, se arată în anunţul lui Ionuţ Vulpescu.

Restaurarea şi amenajarea Muzeului Naţional ”George Enescu” reprezintă o investiţie de peste 45 de milioane de lei care va fi realizată în 24 de luni, potrivit unui proiect al Ministerului Culturii supus dezbaterii publice.

Consolidarea, restaurarea şi amenajarea Muzeului Naţional ”George Enescu” – Palatul Cantacuzino din Calea Victoriei 141 presupun o valoare totală de investiţii de 45.797.884 de lei (inclusiv TVA 20%), la faza documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii (D.A.L.I.), potrivit cultura.ro.

Costul a fost calculat la data de 21 iulie 2016.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS