Palatele Cotroceni şi Victoria, iluminate în albastru de ziua autismumului

Palatele Cotroceni şi Victoria au fost iluminate, luni seară, în albastru.

Administraţia Prezidenţială şi sediul Guvernului au marcat printr-un gest simbolic ziua internaţională de conştientizare a autismului.

”Persoanele diagnosticate cu autism se confruntă, pe lângă problemele de sănătate care afectează populaţia generală, şi cu stigmatizare şi discriminare, iar îmbunătăţirea calităţii vieţii acestora implică sinergia tuturor actorilor cu responsabilitate în acest domeniu, de la factori de decizie, până la asociaţii de pacienţi şi de părinţi. Fiecare dintre noi poate contribui, prin gesturi mici, la eliminarea prejudecăţilor şi a stigmei, la facilitarea integrării în comunitate ori la acces nediscriminatoriu la servicii de sănătate şi educaţionale, în conformitate cu nevoile celor care se confruntă cu această afecţiune neuropsihică”, a transmis Palatul Cotroceni.

“Semenii noştri care au această afecţiune se confruntă cu dificultăţi însemnate în viaţa de zi cu zi. O viaţă mai bună a copiilor şi adulţilor cu autism, persoane cu o lume interioară profundă, precum şi a celorlalte persoane cu dizabilităţi sau care suferă de boli rare, este datoria noastră a tuturor, Guvern, societate civilă, dascăli, părinţi şi copii deopotrivă. Rolul meu şi al Guvernului este să răspundem acestor probleme, asigurându-le cu umanitate, înţelegere şi respect, locul demn pe care îl merită în societate”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

An de an, la 2 aprilie, se marchează ziua internaţională de conştientizare a autismului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS