PAKISTAN: Restricții de circulație din cauza protestelor din orașele principale

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Pakistan că, în ultima perioadă a lunii noiembrie, au avut loc confruntări violente între grupuri de protestatari şi forţele de securitate locale în Islamabad, Karachi, Lahore, Quetta, Peshawar, Rawalpindi, Faisalabad şi alte oraşe importante.

Este de aşteptat ca violenţele să continue şi în zilele următoare.

Rutele către/ dinspre aeroporturi sunt blocate sau cu restricţii de circulaţie.

Astfel, se recomandă evitarea deplasărilor în Pakistan până la încetarea protestelor.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Islamabad: +92518436601 şi +92518436602.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Pakistan: +923114469900.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: islamabad.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS