PAKISTAN: Armata a lansat o amplă operaţiune antiteroristă la graniţa cu Afganistantul

Armata pakistaneză a lansat o operațiune majoră în zonele tribale de la frontiera cu Afganistanul, în încarcarea de a opri incursiunile jihadiştilor din gruparea teroristă Stat Islamic, relatează Reuters.

Islamabadul a negat mult timp că ISIS ar avea activităţi pe teritoriul pakistanez, în ciuda unei serii de atacuri comise în ultimii doi ani, inclusiv un bombardament asupra orașului nordic Parachinar, soldat cu 75 de decese.

Purtătorul de cuvânt al forțelor militare, locotenent-generalul Asif Ghafoor, a declarat că Statul Islamic – grup cunoscut și sub numele de Daesh – a căpătat putere în Afganistanul vecin.

Potrivit oficialului, de-a lungul frontierei există zone propice pentru dezvoltarea organizațiilor ‘teroriste’, mai ales în nord-vest.

Stat Islamic controlează câteva zone din Afganistan, ţară măcinată de război după intervenţia milatară internaţională din 2001, care a dus la înlăturarea regimului taliban.

Putere nucleară, Pakistanul a început să construiască un gard de-a lungul frontierei întinse pe 2.611 kilometri, în luna mai, ca parte a programului său de securitate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS