Confidenţialitate


Pâinea cu cărbune vegetal, un produs relativ nou în gastronomia autohtonă | AUDIO


Pâinea cu cărbune vegetal, un produs relativ nou în gastronomia autohtonă | AUDIO

Pâinea cu cărbune vegetal e apreciată de italieni și francezi, grație beneficiilor digestive pe care le aduce.

Chiar dacă este sănătos, culoarea neagră a cărbunelui nu este tocmai apetisantă, prin urmare românii sunt reticenți. Între timp, în statele occidentale, oamenii aleg sortimentele de brutărie de sezon: pâine din făină de secară cu miez de nucă, foitaje din secară cu umplutură de dovleac, pâinea cu cărbune vegetal și caju, checuri din făină de secară cu prune uscate și nucă… ori croissantul cu cărbune vegetal și diverse umpluturi.

Sonia Teodoriu a stat de vorbă cu d-na Olimpia din Oradea, care a lucrat mulți ani în Italia, dar s-a întors acasă, unde și-a deschis o brutărie. Ea frământă diverse sortimente de pâine pentru orădeni. Le livrează gratis. Spune că oamenii sunt reticenți la sortimentele noi și nu cumpără pâine cu cărbune vegetal, ori cu sfeclă, așa că mai coace astfel de produse doar pentru prieteni. Românii sunt printre campionii Europei la consumul de pâine albă.

Nutriţioniştii ne recomandă să optăm pentru painea de tip graham, deoarece are un conţinut ridicat de substanţe nutritive.

Pâinea albă conţine de trei ori mai puţine vitamine şi oligoelemente, iar magneziu, calciu şi fosfor – de cinci ori mai puţin decât pâinea integrală.

Pâinea integrală conţine tărâţe, celuloză, vitamine, săruri minerale şi un aport caloric redus, fapt ce ajută la păstrarea siluetei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ultimele stiri
STUDIU: Adolescenții preferă să discute cu chatboturile anumite probleme de sănătate mintală decât să ceară ajutorul unui specialist…

Cum ne îmbrăcăm de sărbători: Ce spun despre noi culorile pe care le purtăm | GALERIE FOTO

Semnificațiile icoanei Nașterii Domnului: Simboluri, izvoare și reprezentări tradiționale | GALERIE FOTO

Părintele greco-catolic Victor Ostropel, despre ce înseamnă „magia” Crăciunului: „Să petrecem această sfântă și dumnezeiască sărbătoare cu simplitate…

Preotul Stănel Roșu, despre însemnătatea Crăciunului: „Trebuie să fim în primul rând oameni, să ne iertăm, să ne…

Crăciunul la ortodocși și catolici, sărbătorit pe 25 decembrie

Amintiri valoroase de Crăciun ale câtorva dintre jurnaliștii Europa FM. Cum arăta odinioară colindatul la sat și copilăria…

Bradul de Crăciun, o tradiție cu rădăcini în Antichitate. Unde a apărut obiceiul împodobirii lui

Obiceiuri de Crăciun, în Transilvania. „Ce presupune „Colinda de ceată bărbătească”, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO în 2013…

Studiu: Șase din zece români declară că depășesc bugetul alocat pentru Sărbători. Generația care economisește mai mult |…