Pagubele razboiului din Fasia Gaza sunt intre 4 si 6 miliarde de dolari – estimeaza autoritatile palestiniene

Peste 1800 de oameni din Fâșia Gaza au fost uciși în schimburile de focuri între armata israelieană și gruparea Hamas. Cele două părți respectă în prezent un armistițiu de 72 de ore, obținut ieri după intervenția Egiptului și a Statelor Unite.

După 29 de zile de ofensivă aeriană și terestră, trupele israeliene s-au retras. Cele două părți implicate în conflict – Israelul și gruparea Hamas respectă în prezent un armistițiu de 72 de ore.

Au murit însă cel puțin 1800 de palestinieni, majoritatea civili, dintre care 400 de copii, iar armata israeliană a pierdut 64 de militari. Sute de case sunt distruse, iar unica centrală electrică din Fâșia Gaza a început să funcționeze. Dar palestinienii au în continuare probleme cu furnizarea electricității și suferă de lipsă cronică de apă.

Războiul a cauzat pagube cuprinse între 4 și 6 miliarde de dolari – a anunțat ministrul palestinian adjunct al economiei. Cifrele țin cont doar de pagubele directe asupra economiei din Fâșia Gaza – a precizat oficialul palestinan care spune că în septembrie va avea loc în Norvegia o reuniune a țărilor care doresc să ajute cu donații Fâșia Gaza.

Nimeni nu a câștigat războiul dintre statul evreu și Hamas consideră majoritatea israelienilor, potrivit unui sondaj citat de agenția France Presse. Cei mai mulți consideră că guvernul israelian nu și-a îndeplinit obiectivele fixate, și anume distrugerea tunelurilor între Fâşia Gaza şi teritoriul israelian şi aducerea unor lovituri puternice mişcării Hamas.