Confidenţialitate

Pădurile, balastierele și locurile de depozitare a deșeurilor vor fi supravegheate din sateliți

România va supraveghea pădurile, balastierele și locurile de depozitare a deșeurilor din sateliți.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a declarat, miercuri, la Arad, că a fost lansată procedura de achiziţie publică pentru realizarea hărţilor satelitare, iar din momentul în care sistemul va deveni operaţional, autorităţile vor putea afla imediat despre orice intervenţie ilegală care afectează mediul.

Ministrul Mircea Fechet nu a putut preciza când va deveni operaţional programul, arătând că totul depinde de momentul în care se va încheia procedura de achiziţie a serviciilor, dar a precizat că documentația licitaţiei a fost transmisă miercuri pentru publicare în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Contractul va fi semnat în primă fază pentru o perioadă de doi ani.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Totodată, Mircea Fechet a anunţat că o nouă aplicaţie mobilă va fi disponibilă pentru combaterea tăierilor ilegale de păduri, despre care ministrul spune că folosește ca punct de plecare exact metodele prin care se fura lemnul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Minsitrul Mircea Fechet a fost, miercuri, la Arad, unde printre alele a mers la fabrica de tramvaie, la deponeul ecologic, la stația de sortare a deșeurilor gestionată de primărie, la un incinerator de deșeuri periculoase și nepericuloase și la 2 fabrici ce produc și comercializează profil de aluminiu.
Întâlnirea cu autoritățile locale a vizat proiectele de mediu aflate în derulare sau pregătite pentru Arad.