Confidenţialitate

Pădurea Educațională își propune să transforme pădurea realizată de OMV Petrom într-un amfiteatru al cunoașterii ecosistemului forestier (P)

În toamna lui 2021, Pădurea Educațională își propune să transforme pădurea realizată în 2019 în județul Prahova alături de OMV Petrom într-un amfiteatru al cunoașterii ecosistemului forestier.

Traseul tematic, interpretativ din Tinosu, îi va iniția pe curioșii de toate vârstele în înțelegerea profunzimilor pădurii.

25 de elevi ai Colegiului Tehnic Forestier Câmpina, vor descoperi în cadrul a opt ateliere interactive tainele comunicării și documentării despre biodiversitate, importanța naturii și protejării acesteia.

Informațiile prezentate interactiv vor fi aprofundate prin vizite de studiu la Muzeul Silviculturii, din Săliște, Parcul Dendrologic Simeria, Facultatea de Silvicultură, din Brașov și pe traseul tematic din Șinca Veche.

Ulterior, ei vor pune în practică cunoștințele și abilitățile de comunicare, relaționare, transmitere a informațiilor, dobândite în urma atelierelor, devenind ghizi pentru 300 de colegi din clasele mai mici ai școlilor gimnaziale din comunitățile învecinate Ploieștiului. Prin conectarea cu rolul de comunicator al pădurii, elevii colegiului, viitori specialiști în silvicultură, vor înțelege importanța apropierii comunității de pădure pentru un management real sustenabil al acesteia.

”Ne bucurăm că alături de OMV Petrom am reușit să dezvoltăm acest proiect educațional. Educația este piatra de temelie a unei societăți prospere, iar o educație de calitate oferă un mediu ce ar trebui să stimuleze și să formeze generațiile actuale și viitoare. Începând din 2016 peste 1000 de copii și tineri de toate vârstele au luat parte la atelierele și activitățile educaționale reunite în proiectele: Regăsirea Copilăriei, Pepiniera de voluntari, Grădinița Ghindușica, Pădurea cu legume sau Școala din pădure inițiate de Asociația Pădurea Copiilor. Pădurea Educațională este un proiect care dă șansa elevilor să afle care sunt beneficiile pădurilor și ce înseamnă biodiveritatea”, a spus Teodora Pălărie, Președinte Asociația Pădurea Copiilor.