Pădurea cercetașilor a fost distrusă/Primăria Popești-Leordeni: „A fost un incident cu un concesionar”

Peste 1600 de copii din 6 județe s-au strâns în noiembrie anul trecut pentru a împăduri un teren din Ilfov, pe care se afla o groapă de gunoi. Copii cu vârste între 5 și 12 ani au plantat atunci mii de copaci.

100 de cercetași, împreună cu coodonatorul au revenit în Popești-Leordeni în urmă cu câteva săptămâni pentru a săbători Ora Pământului. Au descoperit că bariera care restricționa zona ecologizată a fost ridicată și pădurea plantată cu câteva luni distrusă.

Coordonatorul proiectului „Pădurea cercetasilor”, Ovidiu Titi Ciutescu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„A descoperit munți de pământ și moluz, aduse acolo de la construcțiile din zonă. Betoane, plastice, fier… Pădurea Cercetașilor era distrusă pe o porțiune destul de mare de un buldozer, care făcuse drum prin pădure, pentru a depozita alt pământ. Acolo a fost adus pământ cu bunăvoința și cu știrea primăriei Popești-Leordeni. ”

Primăria Popești-Leordeni susține că zona respectiva a fost desfrișată de un vecin, dar că spațiul a fost amenajat la loc imediat.

Administratorul orașului Popești-Leordeni, Florin Preda:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„A existat un incident cu un vecin, concesionar, care a intrat pe o suprafață de 50 de metri. Am intrat, am refăcut, am replantat. Am făcut și curățenie.”

Coordonatorul Ovidiu Titi Ciutescu afirmă că nimeni altcineva în afară de reprezentanți ai Primăriei nu ar fi avut acces în zona împădurită. O singură persoană avea de cheia, viceprimarul din Popești Leordeni.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS