Confidenţialitate

Pădurarii ar putea fi dotați cu armament pentru a se apăra de cei ce taie ilegal pădurile | AUDIO

Ministerul Mediului depune, mâine, în Senat, un proiect care prevede măsuri pentru protejarea pădurarilor. Potrivit Ministrului Mediului, Tanczos Barna, acest proiect răspunde unei revendicari importante a silvicultorilor care au protestat în fața ministerului.

Membrii ai Federaţiei Sindicatelor din Silvicultură, ”Silva”, au protestat azi în faţa Ministerului Mediului, cerând măsuri ce “au ca scop salvarea pădurilor României de la distrugere”, consolidarea activității administratorului fondului forestier, proprietate publică a statului, menţinerea locurilor de muncă în sectorul silvic, dar si protecția pădurarilor.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a discutat cu sindicaliștii și a venit cu un proiect de lege ce va fi depus în Parlament pentru a proteja angajații din Silvicultură, în special pădurarii.

Tanczos Barna:

”Personalului silvic, care lucrează efectiv pentru protejarea pădurilor și ridicarea, în Codul Penal, a acestui personal la nivelul Poliției și Jandarmeriei, în cazul în care asupra lor se comit acte de violență. Dacă sunt atacați, dacă sunt loviți.”

Atacuri la adresa pădurarilor au mai fost, spune un lider al  Federaţiei Sindicatelor din Silvicultură:
”Sunt șase cazuri deosebit de grave, soldate cu spitalizări, pădurari care au fost loviți cu toporul în cap, avem pădurari cărora li s-a dat foc la mașinile pe care le folosesc, mașini personale pe care le folosesc”.

În proiect se propune și dotarea angajaţilor care asigură paza pădurilor cu armament, uniforme de serviciu şi mijloace de apărare şi intervenţie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Alexa Stănescu