Confidenţialitate

PACT pentru România cere SNSPA să încheie colaborarea cu Mirel Palada

Organizația PACT pentru România cere conducerii Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative să încheie colaborarea cu Mirel Palada, cadru didactic asociat.

Solicitarea vine după ce fostul purtător de cuvânt al Guvernului l-a lovit pe senatorul USR, Mihai Goțiu în pauza unei emisiuni televizate.

Într-o scrisoare deschisă, Organizația PACT pentru România condamnă comportamentul lui Mirel Palada.

În opinia organizației, fostul purtător al Guvernului, devine, după acest incident ”un simbol al comportamentului golănesc în spațiul public și un promotor al ‘politicii pumnului în gură’ — la propriu”

“În calitatea sa de cadru didactic, domnul Mirel Palada este responsabil de formarea caracterelor a mii de studenți și trebuie să reprezinte un model de conduită și moralitate în spațiul public. În aceste condiții, Organizația PACT consideră că gestul său nu poate nici tolerat, nici acceptat” – se mai arată în scrisoare.

Din acest motiv,  PACT pentru România cere public Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative să încheie contractul  cu Mirel Palada, cadru didactic asociat în aceste moment, la această instituție.

SNSPA este “o universitate de prestigiu” iar asocierea sa cu Mirel Palada “ar reprezenta încă o pată pe imaginea atât de încercată a învățământului superior din România”, se mai arată în scrisoare.