Pact între CNSRL Frăția și Ministerul Muncii: Se înființează comisii județene care vor monitoriza salariile

CNSLR Frăția – una dintre cele mai mari confederații sindicale – a semnat o înțelegere cu Guvernul. Ce prevede acest pact: în fiecare județ se înființează câte un comitet de monitorizare a  modului în care sunt aplicate prevederile noului Cod Fiscal. Astfel, se va observa dacă unele salarii scad sau nu.

Pentru a monitoriza situația la nivel național, va fi creat un mecanism central, format din reprezentanți din Ministerul Muncii și ministerul Dialogului Social precum și din persoane desemnate de CNSRL Frăția.

La nivel județean, comisiile de monitorizare a măsurilor fiscale vor fi formate din prefecți, două persoane desemnate de prefecți și două persoane desemnate de CNSRL Frăția. Comisiile județene de monitorizare vor verifica dacă apar schimbări în cazul salariilor și vor raporta către comitelul central eventuale probleme (scăderi). Dacă nu se va găsi o soluție în aceste comisii, atunci cazurile vor fi preluate de Ministerul Muncii (Guvern), care trebuie să găsească o rezolvare în baza pactului semnat cu CNSLR Frăția.

Președintele CNSLR Frăția, Leonard Bărăscu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În cazul în care un angajat, membru al CNSLR Frăția, se plânge că a primit mai puțini bani în urma aplicării noilor prevederi fiscale, sindicatul va interveni, spune Leonard Barascu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În timp ce unii sindicaliști au bătut palma cu guvernul, alții se pregătesc de noi proteste. Liderii Blocului Național Sindical s-au întâlnit astăzi (marți, 21 noiembrie) în cadrul Biroului Executiv, pentru a stabili un nou calendar de manifestații față de măsurile fiscale adoptate de Cabinetul Tudose.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS