Pacienții vor primi la externare un chestionar cu întrebări despre cât de mulțumiți au fost de condițiile din spital

Pacienţii vor primi la externare, pe e-mail sau printr-un SMS, un chestionar cu întrebări despre cât de mulţumiţi au fost de condiţiile din spital, anunţă ministrul Sănătăţii.

Intr-un interviu pentru news.ro, Vlad Voiculescu a precizat că acest sistem este implementat, pentru început, în 5spitale, iar răspunsurile pacienţilor vor conta la evaluarea managerilor unităţilor medicale.

In prezent, pacienţii primesc un formular stufos, de opt pagini, care este printat de spital şi trebuie completat şi predat la externare. Aceste chestionare arată că 98 la sută dintre bolnavi sunt mulţumiţi de condiţiile în care au fost trataţi în spitale.

Practic, „lipsa de satisfacţie de care auzim ici şi colo pare, în acest context, doar o ironie„, explică ministrul Sănătăţii pentru news.ro.

Vlad Voiculescu spune că din aceste zile este testat în premieră un proiect-pilot, în cinci spitale, dintre care unul în Capitală, unde pacienţii vor primi la externare un sms sau un e-mail cu un chestionar mai scurt, cu câteva întrebări mult mai clare despre condiţiile în care au fost trataţi pe durata internării.

Ministrul Sănătăţii spune că această metodă are „un grad mare de independenţă la completare” – spitalul nu ştie nimic şi nu poate influenţa pe nimeni, iar pacienţii pot spune ce cred despre un spital fără să se teamă de urmări.

Totodată, răspunsurile pacienţilor vor conta pentru evaluarea managerilor de spitale.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS