Confidenţialitate

Pacienții cu simptome COVID-19 ce ajung la UPU vor fi testați cu teste rapide antigen | AUDIO

Începând cu această săptămână, pacienții cu simptome de COVID-19 care ajung în unitățile de primiri urgențe ale spitalelor ar urma să fie testați cu ajutorul testelor rapide antigen.

Dacă acestea vor fi pozitive, medicii pot dubla acest prim test cu o testare de tip PCR.

Măsura vine pentru a tria pacienţii care se prezintă la urgenţe şi a evita aglomeraţiile.

Testele rapide de tip antigen pe care vor să le folosească acum autorităţile au o precizie mai mare de a detecta coronavirusul faţă de cele utilizate la începutul epidemiei. Sunt recomandate şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Aproape un milion și jumătate de astfel de teste rapide ar urma să ajungă în ţară în perioada următoare, spune ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru:

„Departamentul pentru Situații de Urgență a achiziționat în această perioadă 43.000 de teste care vor veni din Asia de Sud-Est, ajung în aceste zile, vom achiziționa și de pe piața europeană în jur de 1 milion de teste care vor intra în perioada următoare. La nivelul comunității europene se folosesc în acest moment 100 milioane de euro tocmai pentru aceste teste rapide.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Este important ca pacienții cu simptome COVID-19 să nu îmbolnăvească secții întregi în spitalele non-covid, mai spune ministrul Nelu Tătaru.

„Va fi evaluat și printr-o testare un pacient în primire urgențe dacă pezintă simptomatologie SARS CoV-2.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ani Sandu