Confidenţialitate

Un pacient internat la SJ Satu Mare a murit după ce a căzut de la etajul 3 al clădirii. Conducerea instituției și poliția au deschis anchete în acest caz | AUDIO

Un pacient internat la Spitalul Județean din Satu Mare a căzut noaptea trecută de la etajul 3 al clădirii. Impactul i-a fost fatal. Potrivit primelor informații, acesta s-ar fi dezechilibrat, după ce a încercat să deschidă un geam al salonului unde se afla. Conducerea spitalului a demarat o anchetă pentru a stabili circumstanțele incidentului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pacientul în vârstă de 72 de ani era internat în cadrul Secției de Interne și s-ar fi urcat pe pervaz pentru a deschide geamul, deoarece era prea cald în salon.

Acesta s-ar fi dezechilibrat şi ar fi căzut accidental de la etaj, scrie publicația locală PresaSM.

Medicii SMURD ajunși la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a salva viața pacientului.

Spitalul a demarat o anchetă pentru a clarifica circumstanțele care au condus la această tragedie

„Conducerea Spitalului Județean a inițiat o anchetă internă care e în curs de derulare. În paralel se desfășoară și o anchetă a poliției referitor la eveniment. Se iau în calcul absolut toți factorii de mediu, de ambient, de tot ce s-a întâmplat acolo”, a declarat Rodica Lohan, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Satu Mare.

Polițiștii exclud varianta unei sinucideri, însă ancheta va stabili ce făceau paznicii și personalul medical de gardă la acel moment și dacă pacientul ar fi fost observat de cineva înainte de incident.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Audierile în cazul deceselor suspecte de la Spitalul „Sf. Pantelimon” din București, reluate luni de anchetatori | AUDIO