Confidenţialitate

P. Tobă: 3.500 de pompieri, politiști și jandarmi, pregătiți să intervină în județele afectate de codul galben de ninsori și viscol

Ministrul de Interne, Petre Tobă, a ţinut o videoconferinţă cu prefecţii după ce meteorologii au emis sâmbătă o atenţionare meteo de ninsori, valabilă pentru mai multe judeţe din ţară.

Ministrul Tobă a cerut prfecţiolor să fie în alertă. “3.500 de pompieri, politiști și jandarmi sunt pregătiţi să intervină”, a anunţat ministrul. Aceștia au la dispoziție aproape 900 de mijloace. În funcție de evoluția condițiilor meteo este pregătită o rezervă de peste 5.600 de forțe.

De asemenea, ministrul de Interne a anunţat că vor fi restricţii de trafic în zonele vizate de cod de ninsori, iar cei care vor să plece la drum în această perioadă trebuie să se informeze despre starea drumurilor, pe site-ul www.cnadnr.ro.

În cadrul videoconferinței s-a cerut prefecților și tuturor autorităților cu responsabilități în gestionarea situațiilor de urgență de la nivel teritorial să coopereze și să acționeze din timp, pentru a nu expune populația unor situații de pericol.

Ministrul Petre Tobă a cerut prefecților, dar și Poliției să monitorizeze modul de derulare a contractelor de deszăpezire. Acesta a reamintit că toate contractele de deszăpezire sunt publice și pot fi consultate pe site-urile instituțiilor prefectului, cunoscându-se foarte bine cui aparține responsabilitatea și care sunt condițiile contractuale.

In acelasi timp, directorul general al Companiei Naționale de Drumuri și Autostrazi, Cătălin Homor, a anunțat că angajații CNADNR sunt pregătiți să intervină la deszapezire, existând stocuri de antiderapant suficiente pentru două luni de iarnă.