Confidenţialitate

Politologul Ovidiu Voicu, despre posibilitatea ca PNL să renunțe la Ministerul Energiei: Nu cred că se va întâmpla asta | VIDEO

Demisia lui Vasile Dîncu de la conducerea Ministerului Apărării ar putea să nu fie singura plecare din Guvern – spune la Europa FM, politologul Ovidiu Voicu, președintele executiv al Centrului de Inovare Publică. El e de părere că vor urma și alte plecări datorate, în mare parte, unor acuzații de plagiat care planează asupra unor miniștri.

Ovidiu Voicu: „Bode are o presiune puternică asupra sa, din cauza plagiatului și din cauza acuzațiilor de corupție legate de mașinile pentru poliție”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Cred că or să mai fie schimbări de miniștri pentru că mai sunt cel puțin vreo doi sub presiuni publice legate de plagiate sau de diverse contracte”, a spus Ovidiu Voicu la Europa FM.

„E posibil și Bode și domnul Popescu de la Energie. Cineva s-a apucat să caute niște lucrări pe care le-a scris mai de mult, plus toată această presiune pentru că gestionează prost, din punct de vedere al cetățenilor, felul cum merg lucrurile în Energie. Dar da, domnul Bode are în momentul de față o presiune puternică asupra sa, legată de plagiat și, pe de altă parte, legată de acuzațiile de corupție în cazul mașinilor pentru poliție”, a mai spus politologul Ovidiu Voicu la Europa FM.

Ovidiu Voicu, despre posibilitatea ca PNL să renunțe la Ministerul Energiei: „Nu cred că va renunța la o astfel de pleașcă”

Demisia lui Vasile Dîncu a deschis calea unor noi negocieri în coaliția de guvernare. PSD a cerut urgent o întâlnire, care încă nu se știe când va avea loc. Între timp, există speculații potrivit cărora PSD ar dori să renunțe la portofoliul de la Ministerul Apărării în favoarea celui de la Energie. Politologul Ovidiu Voicu a comentat la Piața Victoriei această posibilitate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Energia nu aduce neapărat puncte. Domnului ministru Popescu și către PNL nu a adus puncte, ci mai degrabă a adus scăderi de puncte. Pentru Energie sunt foarte mulți bani și cine este la conducerea portofoliului Energiei are acces la a gestiona aceste contracte. Nu cred că PNL va renunța la o astfel de pleașcă”, a explicat politologul Ovidiu Voicu la Europa FM.

Urmărește întreaga emisiune „Piața Victoriei” aici:

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Reacții după demisia lui Vasile Dîncu. Drulă: „Așteptăm și demisia lui Bode” / Orban: „Bine că am scăpat. Rău este că cei care l-au pus nu pățesc nimic”