Confidenţialitate

Ovidiu Lipan Țăndărică este în Clubul de Weekend, la Europa FM – VIDEO

Ovidiu Lipan Țăndărică, unul dintre cei mai talentați artiști români contemporani, vine să stăm la povești, în direct la Europa FM, vineri seara, în Clubul de Weekend, alături de Toader Păun.

Copil fiind, a învăţat acasă să cânte la tobe, şi a studiat, de asemenea, vioară, clarinet, acordeon. Şi-a început cariera în muzică foarte devreme, iar la vârsta de nouă ani cânta deja cu o trupă – Crystal(Club69). Ovidiu Lipan Ţăndărică a făcut parte din trupele Roşu şi Negru (între 1966-1975) şi Phoenix (începând din 1975), cu aceasta din urmă scoţând, în 1975, celebrul dublu album ”Cantafabule”.

În 1977 a fugit din ţară, laolaltă cu ceilalţi membri ai trupei Phoenix, ajungând în Germania, unde a continuat să cânte în diverse formule, iar în 1978 a înfiinţat Madhouse, cu Josef Kappl şi Erlend Krauser. De asemenea, a studiat la Academia de Jazz W. Hartman.

În 2014, s-a numărat printre personalităţile cărora le-a fost decernat titlul de Ambasador al Turismului Românesc.

A primit numeroase premii şi distincţii, printre care Premiul de excelenţă pentru întreaga activitate (2003) acordat de Ministerul Culturii şi Cultelor, la împlinirea vârstei de 50 de ani. În 2004 i-a fost conferit Ordinul ”Meritul Cultural” în grad de Cavaler, iar în 2007, când trupa Phoenix a fost decorată cu ”Meritul Cultural” în grad de Cavaler, lui Ovidiu Lipan Ţăndărică i-a fost conferit acest ordin în grad de Ofiţer.

Întâlnirea cu Ovidiu Lipan Țăndărică este în Clubul de Weekend în direct la Europa FM și video live pe pagina de Facebook Radio Europa FM.