Confidenţialitate

Ovidiu Anton refuză invitaţia de a participa la Eurovision alături de reprezentanta Republicii Moldova

Ovidiu Anton a fost invitat, luni, de postul public Moldova 1 să participe la concursul Eurovision de la Stockholm alături de reprezentanta Republicii Moldova, Lidia Isac, însă românul a publicat un mesaj pe contul său de Facebook prin care refuză invitaţia, motivând că nu doreşte să afecteze în vreun fel prestaţia interpretei.

Postul public de televiziune din Republica Moldova a transmis, luni, o scrisoare prin care câştigătorul Eurovision România 2016, Ovidiu Anton, este invitat să evolueze în etapa internaţională a concursului Eurovision Song Contest (ESC) alături de reprezentanta Republicii Moldova, Lidia Isac.

Mesajul de solidaritate a venit după ce România a fost eliminată, vineri, din această competiţie muzicală.

Moldova 1 a calificat această decizie drept ”un precedent neplăcut” şi a transmis un mesaj de solidaritate Televiziunii Române. ”Suntem solidari cu întreaga echipă TVR şi ne exprimăm părerea de rău pentru faptul că echipele noastre nu vor fi în aceeaşi sală, pentru a se susţine reciproc, având în vedere spaţiul cultural şi valoric comun”, potrivit unui comunicat de presă.

”Suntem convinşi că cei doi pot face un duet de excepţie cu piesa «Falling Stars» în semifinala din 10 mai. Evident că, schimbările în conceptul de show, la o etapă atât de înaintată, presupun şi agrearea unor modificări cu organizatorul concursului. Sperăm că, prin eforturi comune, vom putea depăşi momentele de criză”, mai scriau reprezentanţii postului Moldova 1.

În replică, Ovidiu Anton a publicat un mesaj pe contul său de Facebook prin care mulţumeşte ”fraţilor” din Moldova.

”Mă înclin în faţa fraţilor noştri din Moldova, este un gest extraordinar, unic şi nobil”, spune Ovidiu Anton. ”Pentru că ştiu câtă muncă este în pregătirea unui astfel de moment şi cât de important este Eurovisionul pentru cariera unui artist, nu vreau să afectez în vreun fel prestaţia Lidiei, pentru care a investit atâta energie. Este o piesă care i se potriveşte de minune şi oricât îmi doresc să fiu pe scena la care am visat, nu pot accepta să o fac aducând riscuri pentru alţi artişti”. Eu îmi doresc să cânt la Stockholm , îmi doresc să cânt Moment of Silence pentru toţi, români, moldoveni şi pentru fanii Eurovision de pretutindeni. Succes, Lidia, este momentul tău şi ai să străluceşti! Multumesc încă o dată pentru acest gest deosebit. Nu voi uita niciodată”, a scris Ovidiu Anton pe pagina sa de Facebook.

Ovidiu Anton este invitat la spectacolul de pe 14 mai, care va avea loc la Chişinău şi în cadrul căruia se va transmite finala ESC 2016.

România nu mai are dreptul de a participa la Eurovision 2016, a anunţat, vineri, European Broadcasting Union (EBU), din cauza datoriilor neplătite de televiziunea publică.