Confidenţialitate

OUG privind transportul de persoane, respinsă în Comisia de transporturi

Comisia de Transporturi a Camerei Deputaților a adoptat astăzi un raport de respingere pentru proiectul de aprobare a OUG privind transportul de persoane, care elimină transportul rutier județean de călători din sfera serviciilor publice.

Pentru raportul de respingere au votat nouă deputați, iar opt s-au exprimat împotrivă, informează Mediafax.

Camera Deputaților este forul legislativ decizional în acest caz.

Senatul a aprobat, în calitate de prim for sesizat, în septembrie OUG privind transportul de persoane, prin care este stabilită atribuția Consiliilor Județene de a corela programul de transport al persoanelor cu orarul de funcționare al unităților de învățământ.

O nouă prevedere a fost adăugată de Comisia pentru transporturi și infrastructură prin care Consiliile Județene au o nouă atribuție privind transportul rutier județean de persoane: “corelează programul județean de transport cu orarul de funcționare al unităților de învățământ, iar în situația în care nu se poate realiza aceasta, consiliile județene și consiliile locale sunt obligate să asigure transportul elevilor prin curse regulate speciale”.

De asemenea, senatorii au eliminat atribuția consiliilor județene prin care aprobă tarifele propuse de firmele de transport de persoane.

Ordonanța de Urgență a Guvernului elimină transportul rutier județean de călători din sfera serviciilor publice. Astfel, acest tip de transport se desfășoară în regim comercial.