OUG pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate: Se poate vota la orice secție, indiferent de domiciliu. Trei zile de vot în Diaspora

Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență pentru organizarea alegerilor parlamentare înainte de termen. Prevede, printre altele, posibilitatea votării la orice secție, indiferent de domiciliu, dar și dublarea numărului de parlamentari în Diaspora.

”Ordonanța de urgență pentru organizarea alegerilor parlamentare înainte de termen a fost adoptată. Vorbim despre extinderea prevederilor care au fost benefice și s-au dovedit a fi în avantajul cetățenilor care au dorit să voteze la alegerile prezidențiale, respectiv trei zile de vot în Diaspora și posibilitatea de a vota la orice secție de votare, pentru a încuraja participarea la vot a cetățenilor români.

De asemenea, a fost dublat numărul parlamentarilor din Diaspora. Necesitatea adoptării e legată de faptul că în eventualitatea unei situații de organizare a alegerilor parlamentare înainte de termen există un vid legislativ care trebuia reglementat”, a declarat Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului.

În prezent, la parlamentare se poate vota doar în județul de domiciliu. Prin această măsură, liberalii estimează că prezența va fi mai mare la urne cu aproximativ un milion și jumătate de oameni.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS