Confidenţialitate

OUG aprobat de Guvern: Noi măsuri de protecţie socială pentru persoanele vulnerabile | AUDIO

Noi măsuri de protecţie socială pentru persoanele vulnerabile. Guvernul a aprobat o Ordonanţă de Urgenţă în acest sens. În cea mai mare parte este vorba de menținerea unor astfel de măsuri pentru cei care au beneficiat de majorări ale punctului de pensie sau ale salariului minim.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Astfel, pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei pe perioada sezonului rece nu vor fi luate în calcul majorările recente de venituri ca urmare a creşterii punctului de pensie, indemnizaţiei sociale pentru pensionari şi a salariului minim brut pe ţară garantat în plată.

În acelaşi timp, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii – cuantumurile ajutoarelor de asistenţă socială, majorate odată cu creşterea valorii Indicelui Social de Referință, de la 1 martie, la 598 de lei (de la 525,5 lei anul trecut), se rotunjesc la leu, potrivit actului normativ, în favoarea beneficiarului.

În cazul copiilor de vârstă şcolară din familii care primesc alocaţie pentru susţinerea familiei şi care înregistrează absenţe nemotivate urmează ca la verificarea condiţiei de menţinere sau de diminuarea dreptului să fie avute în vedere intervalele de cursuri (modulele), şi nu semestrele, ca până acum.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Salariul mediu net în România a ajuns la puțin peste 4.250 de lei în luna ianuarie. Sectoarele cu cele mai mari creșteri de venituri