Confidenţialitate

Ostilitățile continuă în Orientul Mijlociu

Armata israeliană a continuat atacuri aeriene, marți, iar militanţii Hamas au reluat tirurile cu rachete asupra statului evreu.

52.000 de locuitori ai enclavei palestiniene și-au părăsit locuinţe din cauza ostilitățile, relatează Reuters.

În contextul în care puterile mondiale cer încetarea conflictului, Israelul insistă că, prin această ofensivă, distrug capacităţi ale teroriștilor.

“Vom continua cât timp va fi necesar pentru a restabili calmul pentru toţi cetăţenii Israelului”, a declarat premierul Benjamin Netanyahu. “Un alt lucru: sunt sigur că toţi duşmanii din jurul nostru văd preţul pe care îl cerem pentru agresiunea împotriva noastră şi sunt sigur că lecţia va fi învăţată”, a adăugat acesta.

Doi muncitori thailandezi au fost ucişi şi şapte persoane au fost rănite într-un atac cu rachete asupra unei ferme israeliene aflată lângă graniţa cu Gaza. Hamas şi Jihadul Islamic şi-au asumat responsabilitatea. Rachete au fost lansate şi în oraşele Ashdod şi Beersheba, situate mai la nord. Autorităţile susțin că 12 persoane au fost ucise în Israel, inclusiv doi copii.

Un obuz israelian a lovit o fabrică de vopseluri din sudul Fâşiei Gaza, care a luat foc.

Oficialii medicali din enclavă spun că 215 de palestinieni au fost ucişi, inclusiv 61 de copii şi 36 de femei şi peste 1.400 de răniţi. De la începutul bombardamentelor, aproape 450 de clădiri au fost distruse sau grav avariate, inclusiv şase spitale şi nouă centre de sănătate pentru îngrijirea primară, a anunţat agenţia umanitară a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Mediatorii şi-au intensificat eforturile diplomatice.

Adunarea Generală a ONU va aborda tema conflictului, joi, într-o ședință.