OSCAR PISTORIUS, CONDAMNAT LA 5 ANI DE INCHISOARE

Campionul paralimpic Oscar Pistorius a fost condamnat, marţi, la cinci ani de închisoare cu executare.

Oscar Pistorius a fost găsit vinovat de omor din culpă în procesul în care era acuzat că a ucis-o pe prietena sa Reeva Steenkamp.

În ultima săptămână de audieri, în perioada 13-17 octombrie, judecătoarea nu a lăsat să i se vadă intenţiile. În faţa camerelor de televiziune, care au transmis integral şi în direct procesul, începând din luna martie, în faţa sutelor de jurnalişti care scris despre proces, judecătoarea a rămas impenetrabilă.

A fost oare ea convinsă de emoţionanta mărturie a verişoarei victimei, care a declarat plângând ca atletul paralimpic trebuie să ajungă la închisoare ca să plătească pentru ce a făcut? Va ţine cont de raţionamentul redutabilului procuror Gerrie Nel, devenit celebru datorită procesului?

În concluziile sale, judecătoarea a exclus varianta premeditării şi a admis că acuzarea nu a reuşit să demonstreze că Oscar Pistorius a avut intenţia de a o ucide pe Reeva Steenkamp. Această concluzie nu a fost criticată, mărturiile prezentate – vecinii care au auzit focuri de armă sau ţipete – fiind interpretabile şi chiar contradictorii.