Oscar Pistorius a pledat nevinovat in fata judecatorilor

Procesul lui Oscar Pistorius a inceput, ieri, la Pretoria

Oscar Pistorius e acuzat că și-a ucis cu premeditare iubita: e vorba de Reeva Steenkamp, o tânără de 29 de ani, fotomodel și prezentatoare TV.

Totul s-a întâmplat anul trecut, în noaptea de Valentine’s Day.

Atletul sud-african nu a negat niciodată că a împușcat-o pe Reeva, dar a explicat că ar fi vorba de o neînțelegere. A crezut că în casă au intrat hoți și a tras câteva focuri de armă fără să fi știut că iubita lui se trezise să meargă la baie. Dar procurorii cred că sportivul de 27 de ani și-a premeditat crima. Întrebat cum pledează la aceste acuzații, Oscar Pistorius a răspuns că e nevinovat.

Oscar Pistorius a afișat un aer calm și a pledat nevinovat și la celelalte capete de acuzare, printre care folosirea de arme interzise.

O vecină care a depus mărturie în acest proces le-a spus judecătorilor că în noaptea de 13 spre 14 februarie 2013, a fost trezită de urletele unei femei care striga după ajutor. Soțul ei a anunțat compania de securitate că în casa de alături sunt oameni atacați și cineva trebuie să verifice, dar compania a precizat că nu e responsabilă cu securitatea și pe proprietatea lui Oscar Pistorius.

La scurt timp, s-au auzit 4 focuri de armă.

Dacă va fi găsit vinovat, Oscar Pistorius riscă să petreacă 25 de ani în închisoare. Procesul ar putea să dureze cel puțin 3 săptămâni.