Confidenţialitate

Organizatorii Jocurilor Olimpice își doresc prezența spectatorilor străini la competiții. Vor lua o decizie până la finalul lunii

Nu vă grăbiți cu decizia de a rechema spectatorii în tribune la olimpiadă, este sfatul președintelui Federației Internaționale de Atletism.

Reacția vine după ce organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au spus că își doresc prezența spectatorilor străini la competiții și că vor lua o decizie până la finalul acestei luni.

Preşedintele Federaţiei internaţionale de atletism (World Athletics), Sebastian Coe, i-a îndemnat pe organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo să nu se grăbească în luarea unei decizii referitoare la prezenţa publicului la competiţiile din această vară.

„Sper că decizia nu va fi luată prea devreme, pentru că nu văd niciun motiv pentru care deciziile ar trebui ingerate cu forţa în timp ce lumea se schimbă, pe măsură ce vaccinurile sunt lansate. Cred că este o decizie care nu trebuie neapărat luată în acest moment”, a declarat Sebastian Coe într-o conferință de presă, după o ședință a conducerii Federației internaționale.

Fostul dublu campion olimpic la 1.500 metri a explicat că “şi-ar dori, bineînţeles, ca stadioanele să fie deschise publicului”, însă a subliniat că “lucrul cel mai important este să avem sportivii la Jocuri”.

Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate din 2020 pentru 2021, urmează se dispute între 23 iulie şi 8 august, iar comitetul japonez de organizare a anunţat că prevede să ia o decizie în privinţa spectatorilor străini până la sfârşitul acestei luni, probabil înaintea debutului ştafetei flăcării olimpice, prevăzut pe 25 martie, fără public, la Fukushima.

Responsabilii de la Tokyo intenţionează să ia o decizie în aprilie în privinţa capacităţii maxime a arenelor