Confidenţialitate

Organizatorii de concerte sunt surprinși de condițiile de participare la evenimente | AUDIO

Organizatorii de evenimente de concerte se declară luați prin surpridere de reglementările pentru organizarea evenimentelor apărute în Monitorul oficial. Ei spun că în cadrul discuțiilor cu autoritățile li s-au promis anumite condiții care au fost schimbate peste noapte atunci când a apărut legea.

Președinta asociației organizatorilor de concerte din România, Codruța Vulcu, ne spune care dintre noile reguli îi pun în dificultate să își desfășoare activitatea:

”Acei 2 metri pătrați/om pe care ordinul îi menționează, astfel încât capacitățile outdoor pentru cele mai multe spații sunt extrem de limitate. Spre exemplu cum este clubul Quantic, dacă am fi putut băga până acum 1.000 de oameni, acum capacitatea maximă este de 500. În cadrul grupurilor de lucru s-a discutat permanent de un om pe metru pătrat. Cei de la INSP au fost de acord. Noi, în cadrul grupurilor de lucru am creat niște simulări grafice să aratăm de ce nu are sens în aer liber această suprafață alocată fiecărui om”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Organizatorii de evenimente au cerut ca persoanele vaccinate sau cu test negativ să nu fie nevoite să poarte masca pe parcursul unui concert în exterior.

”În afara porții de acces, ei nu au obligația să poarte mască. În condițiile în care omul vine la acces și nu este obligat să poarte mască, pe pietonala din Piața mare sau în exteriorul  gardurilor, de ce după ce trece de poartă este obligat să poarte mască? În contextul în care toți cei care sunt în interiorul sunt deja testați sau vaccinați? Noi nu vedem logica acestui demers”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Sonia Teodoriu