Confidenţialitate

Organizațiile Transportatorilor români cer guvernului să solicite autorităților franceze protecție pentru șoferii de TIR | AUDIO

Organizațiile transportatorilor români de mărfuri cer Guvernului României să discute cu autoritățile din Franța pentru protejarea transportatorilor. Apelul vine dupăce un șofer român a fost ucis cu o sabie într-o benzinărie. Iar Departamentului pentru Românii de Pretutindeni din subordinea Executivului anunță că va urmări atent evoluția situației.

Un  român, șofer de tir, a fost ucis zilele trecute în Franța, într-o benzinărie din Calais, de hoții care încercau să fure marfa din autocamionul pe care acesta îl conducea. A fost atacat cu o sabie sub ochii soției. Medicii sosiți la fața locului nu i-au mai putut salva viața. Nu este un caz singular, atrage atenția Miron Sporea, vicepreședintele APTE 2002, una dintre cele mai mari organizații ale transportatorilor de mărfuri din România cu 850 de firme de transport. Șoferii sunt atacați și de hoți dar și de migranți.

”Ce transmitem noi autorităților – trebuie neapărat o întâlnire cu cei din Franța pentru ca nu se mai poate merge acolo, sunt atacați șoferii în parcări, sunt atacați în drum spre îmbarcare când pleacă în Anglia.”

Transporatorii spun că șoferilor le este teamă să mai oprească în anumite parcări din Franța și că încep să refuze curse care trec prin această țară. În plus, migranții îi atacă pe șoferii de tir în încercarea de a ajunge în remorcile autocamioanelor care trec în Anglia.

”Șoferii dorm iepurește – ba să nu-i fure la motorină, ba să nu le fure din marfă, ba să nu primească o sabie în spate”.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni transmite că a discutat cu secția consulară din cadrul Ambasadei României la Paris și a cerut măsuri sporite de siguranță de la partenerii săi europeni. Firma din Spania unde lucra românul ucis se va ocupa de repatriere după ce ancheta va fi gata.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Lucia Ciocârlie Haranguș