Confidenţialitate

Organizații de mediu au protestat față de construirea unei parcări în Sinaia. Ce spune primarul despre proiectul controversat? | AUDIO

La Sinaia, un proiect numit Park & Ride a aprins spiritele zilele trecute. Mai exact, autoritățile și-au propus să rezolve problema traficului aglomerat și a poluării orașului, prin ridicarea unei parcări de 6 etaje.

Probleme au apărut din cauza spațiului unde aceasta ar urma să fie construită. Unii locuitori și organizații civice reclamă faptul că parcarea va fi amplasată într-o zonă istorică și în plus vor fi tăiați mai mulți arbori.

Mai multe organizații non-guvernamentale au protestat față de distrugerea zonei istorice, dar primaria spune că proiectul este legal, are autorizațiile la zi și mai anunță că ridicarea parcării este o etapă a transformării centrului stațiunii în pietonal.

Invitat la Misiunea Verde, primarul orașului Sinaia Vlad Oprea spune că locuitorii ar contesta, de fapt, un proiect mai vechi, care presupunea o parcare construită din beton, idee pe care și el a respins-o. Proiectul care urmează de fapt să fie pus în practică prevede construirea unei parcări ecologice, ai cărei pereți vor fi îmbrăcați în verdeață.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ascultă mai jos cea mai recentă ediție Misunea Verde:

PODCAST
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: shutterstock.com